tiistai 8. huhtikuuta 2014


LUONNON IHOÖLJYT

Olen nyt reilun vuoden käyttänyt kaupan hyllystä ostamiani öljyjä ihon hoitoon (kasvolle ja koko vartalolle). Kaikki kalliit ihovoiteet on unohdettu. (ryppyvoiteet/päivä/yövoiteet)
Sain idean, kun näin kaupan hyllyllä bio-oil pullon. Siinä on pohjana parafiiniöljy ja lisätty eteerisiä öljyjä. Ajattelin, että valmistan itse ihoöljyt ostamalla eteerisiä öljyjä sekä käytän perinteisiä ruokaöljyjä pohjana. Näin säästyisi iso summa rahaa. 
Kylmäpuristetut oliivi, avocado sekä aurongonkukka ym öljyt sisältävät ainakin 5 eri vaikuttavaa ainetta. Kasvin hyödylliset ominaisuudet ovat säilyneet niissä. Auringonkukkaöljy imeytyy nopeasti n. parissa minuutissa vanhemmalla iholla niin, kuin minulla, oliiviöljy sekä avocado öljy on rasvaisempaa ja imeytyy hitaammin. Niitä on hyvä laittaa esim. illalla ennen nukkumaan menoa. 

Viime kesänä kokeilin lisätä öljyihin mm. ruusun terälehtiä, koivunlehtiä, kuusenkerkkiä, syreeninkukkia, sekä erilaisia lääkekasveja, mitä nyt ikinä keksiikin. Murskasin tuoreet kasvit ja laitoin öljyn sekaan. Sälytin jääkaapissa n kaksi viikkoa, jolloin kasvit tai kukan terälehdet olivat uuttuneet öljyyn. Yli kahta viikkoa ei kannata pitää, koska kasvit homehtuvat ajan kanssa purkissa. 
Ostin myös erilaisia eteerisiä öljyjä, joita ei tarvitse laittaa, kun muutama tippa öljyyn. Olen käyttänyt mm rosmariinia, lavntelia, appelsiinia ja sitruunaa eteeristä öljyä. 
Tein myös häälahjaksi ruusunterälehtiöljyjä sekä lahjoitin sitä perheenjäsenille ja ystävilleni. Erityisesti ruusuöljystä tykättiin kovasti. 
Öljyjä voi valmistaa ihan mistä itse keksii. Huomasin hyvin lyhyessä ajassa öljyjen vaikutuksen ihossani. Ihon rypyt vähenivät selvästi iho tuli sametin pehmeäksi sekä joustavaksi ja voi hyvin. Minulla oli jäänyt eri tyhjiä purkkeja, joihin niitä valmiina kaadoin. Parasta on laittaa ne sellaisiin joista voi puristaa, pumpata tai suihkuttaa niitä. Avoimeen purkkiin, kun laittaa ja sormella ottaa, pitää huomioida, että sormet on puhtaat ettei öljyyn keräänny bakteereja. 
Ei tulisi mieleen enää käyttää mitään muita ihonhoitotuotteita. Olen todella tyytyväinen ihoöljyjen vaikutuksiin. Odotan innolla kesää, että pääsen valmistamaan taas tuoreista kukista ja kasveista lisää öljyjä. Välttämättä näihin öljyihin ei tarvitse lisätä mitään. Olen kokeillut sitäkin. Ne on ihan sellaisenaankin hyviä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti