tiistai 20. elokuuta 2013




                                                           LÄÄKEKASVIT




Suomessa on valtava määrä luonnossa kasvavia lääkekasveja. Kiinnostuin näistä vuonna 1992. Käytin tällöin lähinnä luontaisliikkeistä ostettuja aineita kunnes kiinnostuin itse keräämään kasveja kesällä -95. Sain ystäväni äidiltä lahjaksi kirjan joka kertoi lääkekasveista ja jossa oli kuvat ja selostus niiden kemiallisesta koostumuksesta, vaikutuksista ja käytöstä. Olen oppinut käyttämään lääkekasveja lukemattomiin eri vaivoihin. Olen säästänyt valtavasti rahaa hakemalla luonnosta antibiootteja sisältäviä kasveja.

Olen käyttänyt lääkekasveja eläimille silmätulehduksiin, haavoihin, märkiviin tulehduksiin, sisäisesti tulehduksiin ja vatsavaivoihin, myös palovammoihin, ihottumiin, hyönteisten puremiin ja itse valmistamani hyönteiskarkotteisiin, jotka hoitavat samalla ihoa ja mahdollisia tulehduksia. Lääkekasvit ovat myös hyvin tehokkaita jänne, sidekudos, luuliikojen ja lihas vammojen hoidossa sekä niiden jälkihoidossa. Monesti repeytymät esim. jänteissä jättää paksuuntunen jänteen ja ylimääräistä kudosta, jotka ovat lähinnä rumentavia, mutta jälkihoidolla ne saadaan täysin katoamaan. Olen myös hoitanut lääkekasveilla lapsiani, itseäni ja muita ihmisiä.

Lääkekasvit purevat tehokkaasti sieniin, bakteereihin ja viruksiin. Lääkekasveissa on myös verenvuotoa tyrehdyttäviä aineita, joista yhden minäkin otin valikoimiini ja se on tullut useamman kerran tarpeen. Käytin myös menestyksekkäästi lääkekasveja hoitamaan akvaariokalojen tauteja. Hyvänä puolena oli, että akvaariokasvit eivät näistä kärsineet, kuin taas usein synteettisesti kaupan olevat lääkkeet tuhoavat akvaarion ekosysteemiä. Hoidin myös kaloja niin, että siirsin ne erilliseen astiaan jossa oli kasvilääkettä.

Lääkekasvit ovat siitäkin syystä mukavia käyttää, kun lähes joka kasvissa on kipuja poistavia aineita. Lasten pieniä haavoja ja silmätulehduksia oli hyvää hoitaa niillä, kun aine ei kirvele ja kipu poistuu muutamassa minuutissa. Saatikka hevosten ja muiden eläinten. Muista nuoruudesta, kun käytettiin spray pullossa olevaa haavalääkettä ja hevonen kuin hevonen oppisi pelkäämään jo pullosta tulevaa sihinä ääntä. Tästä johtuen oli joskus hyvinkin vaikeaa lääkitä haavoja. Taidetaan sellaisia nykypäivänäkin käyttää. Itse olen pudonnut jo aikoja sitten kärryiltä nykyajan haavalääkkeistä. Käytän yhä lääkekasveja, jotka ole parhaaksi todennut.

Huomasin kasvien nopean vaikutuksen haavojen umpeutumisessa niissä lukuisissa tapauksissa joita hoidin. Ne uudistivat kudoksia hurjaa vauhtia. Rupea ei muodostunut oikeastaan ollenkaan ja jos sitä tuli se oli pehmeää ja joustavaa. Verrattuna synteettisiin haavan puhdistusaineisiin lääkekasvit olivat verrattomia. Synteettinen haavanpuhdistusaine tappaa myös hyvät bakteerit ja tuhoaa haavan ympärillä olevaa tervettä kudosta. Ihon pH arvo myös muuttuu, joka taas haittaa vastustuskykyä. Sen käyttö aiheuttaa myös kiusallista liikalihan kasvua, jota ei taas esiinny ollenkaan kasvilääkkeiden käytössä. Käytän lähes kaikissa lääkekasviannoksissa ihon pH arvoa neutralisoivaa kasvia.


Lääkekasvia käytettäessä ensinnäkään se ei tuoksu pahalta. Sehän tuoksuu kasville. Annan aina hevosten nuuhkia sitä ennen kuin käytän. Kun ne ei pelkää hajua niin ensimmäinen askel on voitettu. Laittaessani sitä haavaan voi hevonen ensimmäisellä kerralla hieman vastustella, mutta lääke alkaa välittömästi tehota ja vie kivun mennessään. Kun hevonen huomaa tämän, seuraava kerta on jo helppoa. Tämä pätee yhtälailla lapsiin.

Olen hoitanut lääkekasveilla kesyrottia (ihottumaa), kaneja (haavoja ja silmätulehduksia), koiria (korvatulehduksia, silmätulehduksia, ihottumaa ja haavoja), lampaita (hyönteisten puremia, pistohaavaa), hevosia (haavoja, jänne, sidekudos, nivel ja lihas vammoissa myös jälkihoitoina sekä silmätulehduksia ja keuhkoputken ja muissa keuhkoalueen tulehduksissa, virussairauksissa, sienisairauksissa, hyönteisten puremiin/torjuntaan, auringon polttamiin ja vatsavaivoissa), akvaariokaloja eri bakteeri ja virus-sairauksissa.

En kehota kenenkään tekemään samoin kun minä enkä missään nimessä yritä kumota eläinlääkärien/lääkärien tärkeyttä. Käytän eläinlääkärien palveluita ja niitä luonnollisesti tarvitaan, kuin myös itse hoidan vaivojani ja hoidin lasteni vaivoja aikanaan lääkärissä. Mielestäni kuitenkin luontaishoitoa ja länsimaalaista lääketiedettä voi käyttää rinta rinnan toisiaan tukien. Pieniä vaivoja voi todellakin hoitaa ihan itse lääkekasveilla ja ulkoisesti käytettynä (myrkyttömät kasvit) ovat osoittautuneet todella tehokkaiksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti